Ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα. Το κλασικό παραδοσιακό ρυζόγαλο απογειώνεται με μία ιδέα μαστίχας.
  • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
  • 1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • Κανέλα για το πασπάλισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.

Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.

Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.

Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.

Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.

ρυζόγαλο - ρυζόγαλο Αργυρώ - ρυζόγαλο της γιαγιάς - ρυζόγαλο για αρχάριους - ρυζόγαλο συνταγή - Αργυρώ ρυζόγαλο συνταγή - συνταγή ρυζόγαλο - ρυζόγαλο Αργυρώς - ρυζόγαλο Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - ρυζόγαλο Μπαρμπαρίγου - συνταγή για ρυζόγαλο - παραδοσιακό ρυζόγαλο - ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου - ρύζι για ρυζόγαλο - ρυζόγαλο θερμίδες - δοσολογία για ρυζόγαλο - ρυζόγαλα - ρυζόγαλο παραδοσιακό - κλασικό ρυζόγαλο - εύκολο ρυζόγαλο - ρυζόγαλο συνταγή παραδοσιακή - συνταγή για ρυζόγαλο κλασικό - ρυζόγαλο συνταγή απλή - ρυζόγαλο συνταγή με άνθος αραβοσίτου - το πιο εύκολο ρυζόγαλο - ρυζόγαλο εύκολο - κλασικό ρυζόγαλο συνταγή

Βίντεο

via : https://www.argiro.gr/