Τα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα και υπάρχει ο υγιεινός τρόπος για να μπει στο πρωινό τους.
Υλικά
Για τη μους γιαουρτιού με κακάο και σοκολάτα
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
λίγη σοκολάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Για την σπιτική πραλίνα
250γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
100γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας κακάο
Διαδικασία
Για τη μους: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, σοκολατένια μους. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε. Η βάση της συνταγής είναι αυτή, μπορείτε όπως να την εμπλουτίσετε με ό,τι σας αρέσει, κομμάτια σοκολάτας, φρέσκα φρούτα κ.ά.
Για την σπιτική πραλίνα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, αναμιγνύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και φυλάτε την πραλίνα σε βαζάκι.
Συνταγές από Ανδρέα Λαγό