Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, έτσι ώστε να απολαμβάνετε το ποτό σας χωρίς να ανησυχείτε για το βάρος σας.

Όταν το αλκοόλ καταναλώνεται ανεξέλεγκτα, οι θερμίδες που περιέχει μπορούν να τινάξουν την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους στον αέρα.

Μην πίνετε με άδειο στομάχι

Φροντίστε να καταναλώσετε ένα πλήρες, υγιεινό γεύμα προτού πιείτε αλκοόλ, αφού όταν έχετε άδειο στομάχι, επιταχύνεται η απορρόφηση της αλκοόλης.

Κατεβάστε ρυθμό

Καθώς πίνετε το ποτό σας, προσπαθήστε να κάνετε διαλείμματα και να πίνετε νερό, ώστε να αποτρέψετε τα δυσάρεστα συμπτώματα του αλκοόλ και να περιορίσετε την κατανάλωσή του. Υπολογίστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό και σίγουρα θα καταλήξετε να πιείτε λιγότερο αλκοόλ από όσο πίνατε παλαιότερα.

Αποφύγετε τα συνοδευτικά

Μαζί με το ποτό σας πιθανότατα θα έρθει και ένα μπολάκι με πατατάκια ή κρακεράκια, τα οποία καλό είναι να αποφύγετε, καθώς είναι ιδιαίτερα φορτωμένα με αλάτι και κατ’ επέκταση μπορεί να αυξήσουν την επιθυμία σας για αλκοόλ. Αν υπάρχει η δυνατότητα, καταναλώστε ως συνοδευτικό στικς λαχανικών ή ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Σκεφτείτε τι θα φάτε στη συνέχεια

Το αλκοόλ αυξάνει την όρεξή μας για φαγητό και όπως όλοι ξέρουμε μετά από μία νυχτερινή έξοδο είναι πιο πιθανό να αναζητήσουμε ένα σουβλάκι παρά μια σαλάτα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, προτού φύγετε από το σπίτι σας, προετοιμάστε ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα το οποίο θα σας περιμένει μετά την έξοδό σας. Έτσι, θα έχετε ήδη έτοιμη μια υγιεινή επιλογή.