Το κυδώνι είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο και πολλοί το γνωρίζουν ως γλυκό του κουταλιού – Έχει όμως κι άλλη ιδότητα που λίγοι γνωρίζουν
Τα κυδώνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο, χαλκό και περιέχουν βιταμίνη Α. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη τους είναι ότι ενισχύουν τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία, είναι αντιβακτηριακά, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών.
Τα κυδώνια είναι ένα συστατικό που βάζουν σε φαγητά κατσαρόλας όπως για παράδειγμα στο στιφάδο. Το άρωμα τους δίνει μια ωραία μυρωδιά στο φαγητό σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε δεκάδες συνταγές επωφελούμενοι και από τα πολλά θρεπτικά συστατικά του.
#menoumespeedy