
H καρμπονάρα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ιταλικά πιάτα που έχει αγαπηθεί απ’όλο τον κόσμο
Μπορεί να κυκλοφορούν δεκάδες εκδοχές για την προέλευσή της, αλλά και εναλλακτικές προτάσεις ως προς την εκτέλεσή της, ωστόσο η αυθεντική συνταγή «προστάζει» λίγα υλικά, που όμως είναι εξίσου απαραίτητα.
Τα υλικά της γνήσιας καρμπονάρας είναι: Σπαγγέτι, αβγά, Pecorino Romano, αλάτι, μαύρο πιπέρι και guanciale. Guanciale είναι το μυστικό για την καρομπονάρα.
Τι είναι το guanciale;
Πρόκειται για βασικό αλλαντικό και συστατικό για την καρμπονάρα. Ένα μπέικον που φτιάχνεται από τα χοιρινά μάγουλα. Αντίστοιχο είναι αγγλικό jowl bacon, ψυχρού καπνίσματος μπέικον επίσης από χοιρινά μάγουλα.
Το guanciale χρησιμοποιείται και στις μακαρονάδες Amatriciana και Gricia.
#menoumespeedy