Τροφές για ένα ζεστό χειμώνα

Ψάχνεις λύσεις για να ζεσταθείς τον κρύο χειμώνα;

Yπάρχουν τροφές που θα σε βοηθήσουν να ζεσταθείς εν μέσω της κρύας εποχής και θα σε κρατήσουν μακριά από τα κρυολογήματα. Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι:

Αβγά

Eίναι σε μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι μια δύναμη ενέργειας και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες που κρατούν το σώμα ζεστό. Tα αυγά βοηθούν στην προστασία από τις λοιμώξεις λόγω του ψευδάργυρου που περιέχουν, ο οποίος ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό. Παράλληλα, η βιταμίνη D που βρίσκεται στους κρόκους των αβγών καταπολεμά τα κρυολογήματα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνης Β και μαγνήσιο. Βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και στα επινεφρίδια, που βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι μπανάνες μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη διάθεσή σας και τη μνήμη σας.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες «απαιτούν» παραπάνω ενέργεια από τον οργανισμό για να περάσουν από τη διαδικασία πέψης και αυτό έχει, ως αποτέλεσμα να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και κάλιο και γίνονται πουρές με θερμαντικές ιδιότητες για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Kρεμμύδια

Τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και ως ενεργειακό – τονωτικό συστατικό, βοηθώντας κατά αυτόν τον τρόπο στην αύξηση της εφίδρωσης και στην αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούνται από το κρύο.

Μέλι

Το μέλι είναι ζεστό και συνιστά μία υπερτροφή με θερμαντικές ευεργετικές ιδιότητες, που το καθιστούν ένα πολύτιμο σύμμαχο κατάλληλο για τα κρυολογήματα και τις ιώσεις.

Τέλος, το νερό είναι χρήσιμο για να ενυδατώνεστε και να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει ζεστό τον χειμώνα. Το νερό κάνει το σώμα να λειτουργεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο και βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής σας θερμοκρασίας.

#menoumespeedy