Νησί της Νότιας Κορέας «ντύθηκε» στα μωβ (ΦΩΤΟ)

Νότιας Κορέας
cnn.com

Μια αγροτική κοινότητα της Νότιας Κορέας έχει μετατραπεί σε ένα αξιοθέατο ιδανικό για τους τουρίστες και τον κόσμο των social media.

Επιμέλεια: Δήμητρα Τάγκα

Τα εικονικά ταξίδια ακόμη και εν μέσω κορωνοϊού δεν σταματούν. Μπορεί να μην έχουμε αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε τον πολιτισμό κάθε χώρας λόγω των περιοριστικών μέτρων, έχουμε όμως τις διαδικτυακές εικόνες που μας μεταφέρουν σε τοπία μαγικά και ονειρικά.

Τέτοιες εικόνες μας παρουσιάζει και το νησί Banwol που βρίσκεται έξω από τη δυτική ακτή της Νότιας Κορέας και έγινε γνωστό ως «το μωβ νησί». Αυτός ο χαρακτηρισμός οφείλεται στο γεγονός ότι ζωγράφισαν τις στέγες περίπου 400 κτιρίων σε λιλά χρώμα.

«Ντυμένα» στα μωβ είναι επίσης χωράφια λεβάντας, μια μεγάλη γέφυρα και τηλεφωνικοί θάλαμοι στο χρώμα του αμέθυστου.

Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2020, περισσότερα από 100.000 άτομα επισκέφθηκαν το Banwol, ένας σημαντικός αριθμός για το νησί καθώς αυξήθηκε ο τουρισμός κατά 20% σε σχέση με το 2019.

Το έργο σχεδιάστηκε το 2015 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας branding της επαρχίας South Jeolla για «δημιουργία ελκυστικών νησιωτικών προορισμών», εμπνευσμένο από τα μωβ λουλούδια (γνωστά ως campanula) που είναι πλούσια στην περιοχή.

Τα νησιά Tiny Banwol και Bakji έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μεταξύ των δύο νησιών μέσω μιας γέφυρας, σε μωβ απόχρωση.

Οι πολύχρωμες γενικότερα πόλεις ήταν αρκετά δημοφιλείς στους ταξιδιώτες, ακόμη και πριν γίνουν τόσο ελκυστικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες με το μωβ νησί που κάνουν το γύρο του διαδικτύου:

cnn.com
 Νότιας Κορέας
cnn.com
 Νότιας Κορέας
cnn.com

 Νότιας Κορέας

Δείτε επίσης: Ταξίδι στο πράσινο τοπίο των νήσων Φερόε (ΦΩΤΟ)

Δείτε επίσης: Η χαμένη ροζ λίμνη της Αυστραλίας (ΦΩΤΟ)

#menoumespeedy