Στιγμή “ανεμελιάς ή αβλεψίας” η βόλτα του Κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Πάρνηθα

Mια προσπάθεια… για αυτοκριτική σχετικά με την βόλτα του στην Πάρνηθα, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ ανάμεσα σε άλλα, έδωσε ένα μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, με ορόσημο τον εμβολιασμό και την επίτευξη ανοσίας.

“Τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο γρήγορα περιμέναμε και γι’ αυτό πάμε πιο πίσω το άνοιγμα. Δυστυχώς τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια με την οποία έπρεπε να ακολουθήσουμε όλοι. Συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του πως δέχτηκε να φωτογραφηθεί στην Πάρνηθα χωρίς μάσκα, αλλά όχι το γεγονός ότι πήγε για ποδήλατο, ενώ επισήμανε πως  η σωματική άσκηση επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας. Ήταν μια στιγμή  “ανεμελιάς ή αβλεψίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Εγώ βάζω τον πήχη προσδοκιών πιο ψηλά. Κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών. Όλοι έχουμε περάσει από στιγμές που μία μικρή ανεμελιά μας έκανε να ξεχάσουμε τα μέτρα”.