Το πέστο μπορεί να φτιαχτεί με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους, αφού τη θέση του βασιλικού μπορεί να πάρουν διαφορετικά βότανα, μυρωδικά και πρασινάδες, ενώ του κουκουναριού, πολλοί ξηροί καρποί και σπόροι.

Είναι επίσης πολύ εύκολο να το φτιάξουμε στην κουζίνα του σπιτιού μας σε όποια παραλλαγή μάς αρέσει, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Και μέσα σε πέντε λεπτά είναι έτοιμο!

Υλικά
2 φλιτζάνια σπανάκι
1 φλιτζάνι καρύδια (ή όποιο άλλο ξηρό καρπό ή σπόρο προτιμάτε)
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρο, αποφλοιωμένες
1 κουτ. σούπας μέλι
Χυμός από ένα λεμόνι
¼ κουτ. σούπας τριμμένο θαλασσινό αλάτι
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4-1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Βήματα
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τοστάρουμε ελαφρώς τα καρύδια, για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Μεταφέρουμε τα καρύδια σε ένα μίξερ μαζί με το σπανάκι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το μέλι, το λεμόνι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
2. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε με το ¼ του φλιτζανιού και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Σταματάμε να προσθέτουμε λάδι, όταν φτάσουμε στην πυκνότητα που εμείς επιθυμούμε.

#menoumespeedy