Υπάρχουν τροφές και μάλιστα φυτικές με περισσότερο σίδηρο. Ας δούμε ποιες είναι:
1. Σπανάκι
18mg/ 3 φλιτζάνια
2. Φασόλια σόγιας
7mg/ 2 φλιτζάνια
3. Κόκκινα φασόλια
8mg/ 2 φλιτζάνια
4. Κάσιους
8ml/ φλιτζάνι
5. Φακές
7mg/ φλιτζάνι
6. Βρώμη
8mg/φλιτζάνι
7. Τόφου
7,2mg/ φλιτζάνι
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.